peníze

Jaké dětské skříně vybrat s ohledem na věk dětí?

Zařizovat dětský pokoj je velká radost. Můžete se vydovádět, co se barev týče, protože dětský pokoj by měl být rozhodně barevný a veselý. V takovém pokoji je sama o sobě pozitivní atmosféra, chybět by neměly hračky, dostatek prostoru ke hraní, na podlaze je ideální rozprostřít kusový koberec alespoň v místě, kde dítko hraje hry, jezdí si s autíčky, vozí panenky a ukládá je do postýlky… Jaký nábytek ale koupit s ohledem na věk dětí?

Barevné, nebo klasické skříně?

Maličkým dětem potřebujeme koupit klasickou šatní skříň a přebalovací pult, pod nímž je menší skříňka. Postýlku budete dříve či později měnit za postel větší. Je dobré nábytek volit tak, aby zde mohl zůstat celé dětství ratolestí až do doby, kdy jej budete chtít obměnit, i když bude funkčně v pořádku. Velmi hezky vypadají dětské skříně s bílým korpusem skříněk a barevnými dvířky, nebo s barevnými detaily. Koupit můžete i skříňky ve tvaru domečků. Najdete je na sg-nabytek.cz v růžovo – bílém provedení, nebo v šedo – bílém provedení.

Kolem 12 let věku začnou děti chtít nábytek jiný, klasický. Tedy v přírodních barvách, bílý, nebo tmavý.

Skříně, které mají děti rády

Do každého pokoje se hodí šatní skříň. Kromě ní ale vsaďte i na komodu, pro děti ideálně šuplíkovou, nebo kombinovanou, tedy se šuplíky i skříňkou. Dětem se do šuplíku lépe ukládá oblečení i hračky, protože nevypadávají, jako z polic. Dětské komody mohou mít tvar domečku, nebo klasický, mohou být výrazně barevné i decentní.

Dětem můžete koupit i praktický dřevěný box nebo skříňku na kolečkách. Jde o skvělý nábytek, který si dítě přisune k psacímu stolu i posteli, jak si kdy přeje, nebo potřebuje.

Dětem často nekupujeme noční stolky. Pokud jej vaše dítko nemá a máte v pokoji místo, určitě mu jej pořiďte. Získáte další úložný prostor a především dítě možnost položit si lampičku, pití, knížku, brýle i cokoli jiné vždy na své místo a vypěstovávat v něm správné návyky do budoucna.

Další články autora

- Advertisement -pr clanky

Mohlo by Vás zajímat